101+1 jobbszél

101+1 jobbszél

A szerzőnek a Magyar Demokratában megjelent 101 szatirikus jegyzete (+1, ami nem jelent meg); 2004. novembere és 2006 októbere közötti időkből.
A szereplők és az események az életből ellesve; közöttük politikusok, vírusok, természeti csapások és egyéb környezeti katasztrófák.
A jövőbelátással kapcsolatban egy rövid idézet a 2005 novemberében megjelent Pánik-ból:
“Amerikai orvosokból és kutatókból álló csoport Új Zéland déli partjaitól kétszáz kilométerre egy lakatlan szigeten rátalált az ormányos kuszkusz eddig ismeretlen alfajára, amelynek véréből izolálta az S3CH4-nek elnevezett vírust. Szakértők szerint, ha az ormányos kuszkusz az afrikai varacskos bölömbikával életképes utódokat nemzene, azoknak a vérében létrejöhet egy különösen ellenálló kórokozó, amely embereknél kettős látást vagy szélsőséges esetben gerincsérvet okozhat. A világ vezető laboratóriumaiban azonnal hozzáfogtak a hatékony ellenanyag kikísérletezéséhez, s eredményeik felhasználásával néhány gyógyszeripari konszern százmillió dolláros költséggel elkészítette a vakcinát. Ugyanakkor bejelentették: csak abban az esetben hajlandóak az emberiség számára létfontosságú szert nagy tételben gyártani, ha a kormányok vállalják, hogy polgáraikat kötelezik az önkéntes oltásra. Ennek várható ára adagonként száz-százhúsz dollár lenne.”
További tudományos szenzációk, múltból, jelenből és jövőből származó izgalmak a kötetben.

Akció!

1 500 Ft 1 050 Ft

1 000 Ft (ÁFA nélkül)

2 készleten

Cikkszám: 1035038 Kategória: