A 100 legjobb recept sörrel és borral

A 100 legjobb recept sörrel és borral

“Nem tudjuk pontosan, mikor kezdett el az ember alkoholos italokkal főzni, sütni, aminthogy azt sem, hogyan jött rá az előnyeire. Valószínű, hogy ennek tudománya szinte egyidős a sör és a bor ismeretével. Annyit tudunk, hogy a késő őskori emberek már ismerték a sört. A gabonafélékből erjesztett, alkoholtartalmú ital készítésére véletlen felfedezés vezette rá őseinket: a kövek között durva (darás) lisztté őrölt vadgabona-magvakat vízzel keverve, kásaként fogyasztották, sőt, víz hiányában bizony nyállal keverték. (Ez volt az emberiség első `kenyere`, azaz fő tápláléka. Vö. a kenyér szó ma is élő táplálék, eledel jelentésével!) A vizes gabonakása pedig — különösen meleg időben — egy idő után erjedni kezd, a szinte mindenütt jelen lévő erjesztő mikroorganizmusok tevékenysége következtében”

Akció!

250 Ft 213 Ft

203 Ft (ÁFA nélkül)

1 készleten

Cikkszám: 1035257 Kategória:

További információk

Szerző

,

Oldalszám

Kiadás éve

ISBN

Kiadó