Edénykertészet

Edénykertészet

A hagyományos agyag- (terrakotta-) cserepeken és a fa ablakládákon, eternitcserepeken és vesszőkosarakon kívül számtalan virágedényt választhatunk a meglehetősen széles kínálatból, ízlésünk szerint. Nem is gondolnánk, hogy milyen sok növény nevelhető cserépben – virághagymák, fűszernövények, évelő és egynyári virágok, sőt még fák és zöldségfélék is. Számos fagyérzékeny, télen védelmet igénylő növényt is ültethetünk virágedénybe, amit a nyári virágpompa elmúlásával a téli fagyok elől zárt helyiségben kell teleltetnünk.
Az Edénykertészet című könyvben jól alkalmazható, gyakorlatias tanácsokat találunk az edényes növények termesztésével, illetve a megfelelő virágedény kiválasztásával kapcsolatban. A könyv kertészeti alapismeretekkel is szolgál, és olyan témákkal is foglalkozik, mint a cserepezés, átcserepezés, metszés, magvetés és dugványozás. A könyvből megismerhetjük, hogy a virágedények használata mennyire praktikus és egyszerű.
Kicsi és nagy kertben, erkélyen, ablakpárkányon az év minden időszakában díszíthetjük edényes növényekkel környezetünket. A lehetőségek és variációk kimeríthetetlen tárházából egész évben válogathatunk. A növények áthelyezésével, átrendezésével, átültetésével folyamatosan változtathatjuk a kert, a terasz arculatát, színeit, hangulatát. A legsötétebb sarkot is élénkebbé tehetjük néhány színpompás árnyéki növénnyel, a termetesebb fajok pedig izgalmas vezérelemei lehetnek a kerti architektúrának. A sivár falakat gyorsan befutják a kúszónövények. A könyvből megtudhatjuk, hogy a különböző stílusú kertekben miként alakíthatunk ki változatos, egységes arculatot az edényes növények segítségével.

Akció!

1 901 Ft 1 439 Ft

1 370 Ft (ÁFA nélkül)

1 készleten

Cikkszám: 1035178 Kategória:

További információk

Szerző

Oldalszám

Kiadás éve

ISBN

Kiadó